dilluns, 2 de març del 2009

L'ús educatiu del blog


Bon dia a tothom. Desprès de barallar-me tot un dia amb internet, al final he aconseguit fer la feina que em tocava.

En quan a l'ús educatiu dels blogs, he pogut esbrinar que els blogs potencien les possibilitats d'ensenyament i aprenentatge. Una de les funcions educatives que tenen es que va orientada a la millora del rol docent (és a dir, serveix com a xarxa de comunicació entre mestres) i també va orientada a la millora del procés d'aprenentatge dels alumnes.

Així doncs, es tracta de poder compartir un coneixement personal i de xarxa, d'oferir informacions actualitzades als estudiants, anunciar novetats relacionades amb l'assignatura. D'altra banda, pel que respecta als estudiants, ens pot servir per escriure un diari de bitacòla, elaborar un diari d'aula de caire informal, presentar els resultats d'una activitat, elaborar portafolis personals o utilitzar-lo com a espai que permeti l'intercanvi de documentació.

Per si algú té més dubtes, Francesc Balagué i Felipe Zayas han escrit el llibre "Usos educatius dels blogs. Recursos, orientacions i experiències per a docents" que resol tots els dubtes sobre l'ús educatiu d'aquests.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada